Bakad potatis med lättstekt tomat, spenat och fetaost
Bakad potatis är en perfekt lunchrätt. Bara att stoppa in i ugnen och bjuda med en god fyllning. Eller så kan du servera den som tillbehör till en liten bit kött eller fisk.
Skriv ut4 portioner1 timme
4 bakpotatisar
1 liten rödlök, gärna färsk, hackad
2 tomater, grovt tärnade
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
1 liten påse spenat (ca 60 g)
150 g fetaost, 10%
olivolja till stekning + lite till potatisen
1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Sätt ugnen på 225 grader.
Stick potatisen några gånger med en potatissticka eller vass kniv.
Lägg dem i en form och baka cirka 50-60 minuter i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk.
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek löken mjuk utan att den tar färg.
Lägg i tomater och vitlök och låt det fräsa ihop någon minut.
Vänd i spenaten och låt den mjukna.
Lägg i fetaost delad i bitar och låt dem smälta något.
Skär ett kryss i varje potatis och kläm till så de öppnar sig.
Droppa i lite olja och fördela fyllningen i varje potatis.
Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.