Bovetegröt med bakad frukt

Bovete är en ört och passar den som inte tål gluten. Flingorna går fort att koka och det är ett alternativ till den vanliga havregrynsgröten. Att baka frukt är himmelskt gott. Ät varm eller kall. Gott till yoghurt och fil också.

Skriv ut435 minuter

Bovetegröt

2 dl boveteflingor

4-5 dl vatten

1 krm salt

Till servering

mjölk, vegetabilisk mjölkdryck eller yoghurt

  1. Lägg gryn, vatten och salt i en kastrull och sjud i cirka 5 minuter till en gröt. Späd med mer vatten om det blir för tjockt.
  2. Servera gröten med den bakade frukten, mjölk, vegetabiliskt mjölkdryck eller en klick yoghurt.

Bakad frukt

4-5 plommon, delade och urkärnade

250 g blåröda vindruvor

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg frukten i ett lager i en stor ugnssäker form och baka i ugnen tills det blir mjukt, cirka 20-25 minuter.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept