Mat för livet

Här hittar du mat som du kan äta med lust och glädje – alltid! Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan. Nya recept kommer varje vecka.

Julsallad

En frisk sallad som passar bra till all julmat men också under hela vintersäsongen.

Skriv ut6-8 porioner20 minuter

    250 g brysselkål, ansad och finstrimlad

    125 g svartkål, finstrimlad

    1 msk rapsolja

    1 krm salt

    2 äpplen, tunna klyftor

    1 apelsin, klyftor, gärna hinnfria

    2 dl lingon

    Dressing

    ½ apelsin, saften

    1 tsk fransk senap

    ½ dl rapsolja

    1. Blanda brysselkålen och svartkålen i en stor bunke och tillsätt rapsolja och salt.
    2. Krama med rena händer så det blir lite mjukt.
    3. Blanda i äpplen, apelsin och lingon.
    4. Vispa ihop dressingen och blanda i den.
    5. Lägg upp på ett stort vackert fat.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept