Mat för livet

Här hittar du mat som du kan äta med lust och glädje – alltid! Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan. Nya recept kommer varje vecka.

Pasta med rostade tomater, tapenade och basilika

Härlig snabbmat i sommar.

Skriv ut4 portioner25 minuter

    300 g fullkornspasta

    250 g körsbärstomater, delade

    2-3 msk olivolja

    1 burk färdig tapenade (140 g)

    ½ dl riven parmesanost

    1 krm salt och nymald svartpeppar

    Till servering

    ½ kruka basilika

    gröna grönsaker, t ex broccoli, gröna bönor

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2.        Lägg tomaterna på en bakpappersklädd plåt.
    3.        Ringla över oljan och skaka plåten lätt.
    4.        Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter till tomaterna fått lite färg.
    5.        Salta och peppra lätt.
    6.        Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
    7.        Blanda pastan med tapenaden och toppa med tomaterna. Riv över basilikan.
    8.        Dra några varv med pepparkvarnen.
    9.        Servera med parmesan och gröna grönsaker.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept