Mat för livet

Här hittar du mat som du kan äta med lust och glädje – alltid! Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan. Nya recept kommer varje vecka.

Pasta med kantareller och svartkål

Pasta med kantareller och svartkålskordetid

Gott, lätt och med smak av sensommar!

Skriv ut425

    280 g fullkornsspaghetti

    300 g kantareller eller annan svamp, rensad och skuren i bitar

    3 msk olivolja

    1 stånd svartkål (ca 300 g), strängen bortskuren och bladen finstrimlade

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    2-3 dl pastavatten

    2 dl finriven parmesanost

    1 nypa chiliflakes

    1 krm salt och nymalen svartpeppar

    Till servering

    200 g kallrökt lax

    150 gröna bönor, kokta

    1. Koka ur vätskan ur svampen i en torr panna tills det ”knäpper” i den.
    2. Tillsätt olivolja, svartkål och vitlök och låt det fräsa cirka 4-5 minuter. Rör då och då.
    3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen under tiden. Häll av pastan (men spar 3 dl av vattnet) och klipp den ett par gånger så blir det lättare att blanda sedan.
    4. Blanda spaghettin i pannan med svampblandningen och rör i pastavatten och parmesan och låt allt bli varmt.
    5. Krydda med chiliflakes, salt och peppar.
    6. Servera med rökt lax och gröna bönor.

     

     

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept