Zucchinipasta med rucolapesto

En riktigt grön pasta som får ordentligt med smak av rucolapeston.

Skriv ut430

Pasta

1 zucchini

200 g fullkornspasta, t ex spaghetti eller tagliatelle

  1. Strimla zucchinin med osthyvel på längden och dela strimlorna så de blir cirka 1 cm breda.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg i zucchinistrimlorna precis innan kokvattnet hälls av.
  3. Blanda ihop peston med zucchinipastan och servera genast.
  4. Bjud lite mer parmesan till.

Pesto

1 påse rucola, (70 g)

1 vitlöksklyfta, skalad och riven

1 dl olivolja

1 tsk flytande honung

1 dl finriven parmesan

½ dl pinjekärnor alt solroskärnor

1 ½ krm salt och rikligt med nymald svartpeppar

Kör samtliga ingredienser till rucolapeston i matberedare till en krämig pesto.

Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept