Zucchinikaka med vallmo och valnötter

Kakan blir saftig och god av riven zucchini i smeten.

Skriv ut10-12 portioner1 timme

    2 dl rapsolja

    1 ½ dl rörsocker, alt strösocker

    3 ägg

    1 ½ dl mild naturell lättyoghurt

    100 g zucchini, grovriven (ca 2 dl)

    rivet skal och saft från 1 ekologisk citron

    2 msk vallmofrö

    1 ½ dl vetemjöl

    1 ½ dl grahamsmjöl

    2 tsk bakpulver

    1 tsk kanel

    1 tsk vaniljsocker

    1 dl valnötskärnor, grovhackade

    2 krm salt

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj och bröa en avlång brödform, cirka 1 ½ liter.
    3. Vispa ihop rapsolja, socker och ägg med elvisp.
    4. Tillsätt yoghurten och krama ur den rivna zucchinin och lägg i tillsammans med citronskal- och saft samt vallmofrö.
    5. Blanda det torra ingredienserna samt valnötskärnorna och vänd i det.
    6. Häll smeten i formen och grädda cirka 40-45 minuter tills en sticka är torr när du sticker mitt i kakan. Låt svalna.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept