Vintersalladbowl

Vilken vitaminbomb! Massor med härliga färger i en och samma skål. En vintersallad du håller dig mätt på länge.

Skriv ut4 portioner50 minuter

    4 portioner gryn, t ex fullkornsbulgur eller quinoa

    2 kycklingfiléer

    1 förp (250 g) frysta edamamebönor, tillagade enl förpackningen

    2 avokado, skalade, urkärnade och skivade

    2 apelsiner, skalade och skivade

    2 morötter, hyvlade på längden, alt grovrivna

    1 förpackning (250 g) frysta björnbär, lätt tinade

    oliv- eller rapsolja till stekning

    2 tsk torkad timjan

    (gärna lite chiliflakes och rostade sesamfrön eller andra frön som garnering)

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Senap- och apelsinvinägrett

    1 apelsin, rivet skal och saft (ca ½ dl)

    1 tsk fransk senap

    1 vitlöksklyfta, riven

    ½ tsk honung

    1 krm salt

    1 dl olivolja

    1. Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen.
    2. Stek kycklingfiléerna varsamt i lite olja i en stekpanna så de blir helt genomstekta och har en innertemperatur på 72 grader.
    3. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt vila medan du förbereder grönsaker och frukt.
    4. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
    5. Bottna 4 skålar med tillagade gryn och häll över lite av vinägretten.
    6. Skiva kycklingfiléerna.
    7. Arrangera kycklingfiléerna, frukt och grönsaker i högar på grynen och skeda över resten av dressingen.
    8. Garnera eventuellt med lite chiliflakes och sesamfrön. Salta lätt och peppra rejält.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept