Vintersalladbowl
Vilken vitaminbomb! Massor med härliga färger i en och samma skål. En vintersallad du håller dig mätt på länge.
Skriv ut4 portioner50 minuter
4 portioner gryn, t ex fullkornsbulgur eller quinoa
2 kycklingfiléer
1 förp (250 g) frysta edamamebönor, tillagade enl förpackningen
2 avokado, skalade, urkärnade och skivade
2 apelsiner, skalade och skivade
2 morötter, hyvlade på längden, alt grovrivna
1 förpackning (250 g) frysta björnbär, lätt tinade
oliv- eller rapsolja till stekning
2 tsk torkad timjan
(gärna lite chiliflakes och rostade sesamfrön eller andra frön som garnering)
1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Senap- och apelsinvinägrett
1 apelsin, rivet skal och saft (ca ½ dl)
1 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta, riven
½ tsk honung
1 krm salt
1 dl olivolja
- Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen.
- Stek kycklingfiléerna varsamt i lite olja i en stekpanna så de blir helt genomstekta och har en innertemperatur på 72 grader.
- Krydda med timjan, salt och peppar. Låt vila medan du förbereder grönsaker och frukt.
- Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
- Bottna 4 skålar med tillagade gryn och häll över lite av vinägretten.
- Skiva kycklingfiléerna.
- Arrangera kycklingfiléerna, frukt och grönsaker i högar på grynen och skeda över resten av dressingen.
- Garnera eventuellt med lite chiliflakes och sesamfrön. Salta lätt och peppra rejält.
Relaterade recept
Se mer recept