Viltpytt med senapskräm

Med fryst viltskav kan du göra den här höstiga pytten med en god senapskräm.

Skriv ut440

    300 g potatis, skalad och tärnad

    2 stora morötter, skalade och tärnade

    150 g palsternacka, skalad och tärnad

    150 g kålrot, skalad och tärnad

    1 gul lök, skalad och klyftad

    1 paket (240 g) fryst men halvtinat kronhjortsskav

    1 tsk torkad timjan

    oliv- eller rapsolja till stekning

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Senapskräm

    2 dl turkisk yoghurt

    2 msk grov osötad senap

    1 tsk flytande honung

    Till servering

    grönsallad

    1. Börja med att koka kålroten 3 minuter i lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i potatis, morötter och palsternacka och fortsätt koka tills allt är nätt och jämt mjukt. Häll av.
    2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn potatis, rotfrukter och lök lätt i omgångar. Lägg upp i en form och håll varmt.
    3. Bryn viltskaven hastigt med timjan i pannan.
    4. Blanda viltskaven med rotfruktsblandningen. Smaka av med salt och peppar.
    5. Blanda yoghurt, senap och honung.
    6. Servera senapskrämen till pytten tillsammans med en grönsallad.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept