Varmt tex-mexdipp

Perfekt för både stora och små med välbekant tacosmak.

Skriv ut4-6 portioner45 minuter

    200 g cream cheese, light

    ½ gul lök, skalad och hackad

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    1 paprika, urkärnad och hackad

    1 tsk malen spiskummin

    1 tsk malen koriander

    1 krm chiliflakes

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)

    1 förpackning svarta bönor (ca 400 g), sköljda

    1 dl lagrad mager ost

    1-2 salladslökar

    salt och nymald svartpeppar

    Till servering

    nachochips

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och paprika tillsammans med kryddorna utan att det bränns.
    3. Häll i tomaterna och bönorna och låt det koka ihop utan lock till en ganska fast röra.
    4. Bred ut cream cheesen i en ugnssäker form.
    5. Fördela grönsaksröran ovanpå och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg, cirka 10-12 minuter.
    6. Strö på salladslök och servera med nachochipsen.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Bönor

    Alla baljväxter innehåller höga halter av gelbildande fibrer och ger en mättnadskänsla som varar länge. De har ett lågt glykemiskt index och kan också ha god effekt på blodfetter och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept