Varm rödkålssallad med apelsin

Perfekt tillbehör på julbordet.

Skriv ut6-845

    ½ rödkålshuvud, ca 500 g, tunt strimlat

    2 msk oliv- eller rapsolja

    2 kanelstänger

    3-4 stjärnanisar

    1 dl rödvin

    1 dl balsamvinäger

    1 msk honung

    ev lite vatten

    2 krm salt

    1 apelsin, pressad saft

    1. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs kålen ett par minuter med kanel och stjärnanis under omrörning utan att den tar färg.
    2. Häll i vinet och låt det fräsa in 1 minut.
    3. Tillsätt vinäger och honung och låt det sjuda cirka 30 minuter under lock tills kålen blir mjuk men fortfarande har lite spänst. Späd med lite vatten om det kokar torrt.
    4. Smaka av med salt och pressa i apelsinsaften.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept