Utflyktsmackor med stekt ägg och stekta tomater

Härligt i skidspåret eller efter en långpromenad. Här kommer tips på en god äggmacka men också lite andra bra idéer på utflyktsmackor.

Skriv ut4 portioner15 minuter

    8 skivor grov formfranska, rostade

    4 ägg

    2 tomater

    1 näve rucola

    1 krm örtsalt och nymald svartpeppar

    1. Stek äggen som du vill ha dem men låt de inte vara för rinniga. Salta lätt med örtsalt.
    2. Skär tomaterna i skivor och stek även dem lätt. Peppra väl.
    3. Låt det svalna och lägg mellan de rostade brödskivorna med mycket rucola.

     

    Mer tips till utflyktsmackan

    Rosta bröden först så minskar risken att de ska bli blöta av pålägget.

    Grova frallor kan gröpas ur lätt och fyllas med röror av t ex tonfisk, hackad rödlök och keso samt grönsaker.

    Gör wraps och fyll dem med goda kokta gryn, en lätt röra, lite grillad kycklingkött och massa grönsaker.

    Blanda en äggsallad av kokta hackade ägg och dina favoritsmaksättare. Det kan vara t ex fransk senap och kapris, bostongurka och curry, hackade gröna oliver och ansjovis. Bind ihop med lite majonnäs och ta med i en burk och ta med knäckebröd eller osötat danskt rågbröd separat.

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept