Ugnsbakad lax med asiatiska smaker

Lax toppad med härligt friska smaker. Får du över kan du absolut äta den kall som pålägg på en knäckebrödsmacka dagen efter.

Skriv ut430

    1 laxsida med skinn (600-700 g), urbenad

    2 msk riven färsk ingefära

    1 chili, delad, urkärnad och hackad

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    ½ kruka koriander, hackad

    2 msk olivolja

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    Ris, t ex råris, fullkornsris, basmatiris

    Fräst bladgrönt, t ex pak choi eller spenat

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg laxen i en smord ugnssäker form.
    3. Blanda ingefära, chili, vitlök och koriander med olivoljan och lägg på laxen.
    4. Salt och peppra.
    5. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
    6. Koka ris och stek det bladgröna under tiden och servera till laxen.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Lax

    Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

    Relaterade recept

    Se mer recept