Tunna grillade kycklingfiléer med smal potatissallad med citronyoghurtdressing

Perfekt rätt när du plockar fram grillen inför sommaren. De tunna kycklingfiléerna ska grillas snabbt så ha potatissalladen färdig.

Skriv ut4-6 portioner45 minuter

    4 utbankade kycklingfiléer, s k ”minutfiléer”

    raps- eller olivolja till pensling

    800 g färskpotatis

    ½ purjolök

    1 knippe grön sparris

    2 nävar rucola

    2 citroner, halverade

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Citronyoghurtdressing

    1 riven vitlöksklyfta

    1 ekologisk citron, rivet skal och saft

    1 msk fransk senap

    2 tsk flytande honung

    1 dl mild lättyoghurt

    1 dl cornichoner, hackade

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    1. Tvätta och koka potatisen. Låt svalna en aning och dela eventuella stora potatisar.
    2. Skiva purjolöken tunt och blanda det med potatisen i en stor skål.
    3. Bryt av den torra nedre delen på sparrisen och släng den.
    4. Lägg sparrisstjälkarna i kokande vatten cirka 2 minuter och spola sen av dem i kallt vatten. Skär dem i bitar.
    5. Vispa ihop vitlök, citronskal- och saft, senap, honung och yoghurt. Rör i cornichoner och smaka av med salt och peppar.
    6. Blanda i dressingen i potatis- och lökblandningen.
    7. Vänd försiktigt i det mesta av rucolan och lägg upp salladen på ett stort fat. Toppa med sparrisen och lite mer rucola.
    8. Pensla kycklingfiléerna med lite olja och grilla dem 3-4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
    9. Grilla citronen med snittsidan ner och bjud den till. Det är gott att klämma över saften på kycklingen. Servera med potatissalladen.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept