Tuna Melt – varm tonfiskmacka

Tuna Melt är en amerikansk klassiker. Det är en varm tonfiskmacka med mycket smak. Servera som lättare rätt med en stor sallad till.

Skriv ut4 portioner20 minuter

    4 skivor grövre formbröd

    1 burk tonfisk i olja av bästa kvalitet (200 g)

    1 liten gul lök, skalad och hackad

    1 röd paprika, urkärnad och hackad

    4 msk majonnäs

    1 nypa chiliflakes

    1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    4 msk mager riven ost

    Till dekoration

    2 msk bladpersilja, grovhackad

    Till servering

    blandad sallad

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rosta bröden lätt i ugn eller brödrost.
    3. Låt tonfisken rinna av.
    4. Blanda lök och paprika med tonfisk och majonnäs.
    5. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
    6. Fördela röran på bröden och strö över osten.
    7. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
    8. Dekorera med persilja.
    9. Servera med en blandad sallad.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept