Tuna Melt – varm tonfiskmacka
Tuna Melt är en amerikansk klassiker. Det är en varm tonfiskmacka med mycket smak. Servera som lättare rätt med en stor sallad till.
Skriv ut4 portioner20 minuter
4 skivor grövre formbröd
1 burk tonfisk i olja av bästa kvalitet (200 g)
1 liten gul lök, skalad och hackad
1 röd paprika, urkärnad och hackad
4 msk majonnäs
1 nypa chiliflakes
1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
4 msk mager riven ost
Till dekoration
2 msk bladpersilja, grovhackad
Till servering
blandad sallad
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rosta bröden lätt i ugn eller brödrost.
- Låt tonfisken rinna av.
- Blanda lök och paprika med tonfisk och majonnäs.
- Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
- Fördela röran på bröden och strö över osten.
- Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Dekorera med persilja.
- Servera med en blandad sallad.
Relaterade recept
Se mer recept