Tre sorters julgodis till glöggen

Här kommer tre lättgjorda naturligt söta glöggtillbehör med mycket smak. Passar givetvis till gottebordet på julafton också.

Skriv ut8 portioner30 minuter

    Chokladdoppad citrus

    2 clementiner eller mandariner i klyftor

     

    Choklad- och chilidadlar

    8 dadlar

    ½ tsk chiliflakes

     

    Choklad- och pistagedadlar

    8 dadlar

    2 msk pistagemandlar, finhackade

     

    Dessutom

    100 g mörk choklad, 70%

    1. Bryt chokladen i en värmetålig skål av t ex metall som passar över en kastrull.
    2. Fyll kastrullen med lite vatten, inte så mycket att det nuddar skålen.
    3. Ställ skålen med chokladen i kastrullen.
    4. Koka upp vattnet och låt det sjuda medan du rör i chokladen tills den smält.
    5. Doppa citrusklyftorna i chokladen.
    6. Doppa hälften av dadlarna i chokladen och strö på ytterst lite chiliflakes.
    7. Doppa de resterande dadlarna i choklad och strö på de hackade pistagemandlarna.
    8. Lägga alltsammans på ett smörpapper tills chokladen stelnar.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Citrus

    Apelsiner, citroner m m innehåller förutom rikligt med C-vitamin bl a naringin som sänker kolesterolnivåer, är antiinflammatoriskt och har antioxidant effekt.

    Relaterade recept

    Se mer recept