Tre bra mackor från havet

Det här är exempel på perfekta mellanmål som mättar bra. Slösa med grönsaker på mackan och du blir mätt längre. Du kan välja dina favoritgrönsaker, det här är bara förslag.

Skriv ut110 minuter

Rågbröd med makrill och keso

 

1 mjukt rågbröd, t ex Rågkuse

2 msk keso

3-4 sallatsblad från t ex kruksallat

3 makrillfiléer i tomatsås

3 skivor tomat

1 msk finhackad persilja

nymald svartpeppar

 

  1. Bred keso på brödet och lägg på sallaten.
  2. Fördela makrillen och tomaterna ovanpå.
  3. Toppa med persilja och mal över lite peppar.

Avokado, tonfisk, rödlök, äpple och dill på danskt rågbröd

1 dansk osötat rågbröd

½ avokado, skivad

2 tunna skivor äpple

½ burk tonfisk i vatten (à 200 g)

2-3 skivor rödlök

dillvippor

nymald svartpeppar

  1. Lägg avokadon på brödet.
  2. Fördela äpple, tonfisk, rödlök och dillvippor över.
  3. Dra några varv med pepparkvarnen.

Ägg och ansjovis

1 knäckebröd

1 tsk lättmargarin

3-4 sallatsblad från t ex kruksallat

1 hårdkokt ägg, skalat och skivat

3 ansjovisfiléer

1 tsk hackad gräslök

  1. Bred lättmargarin på brödet och lägg på sallaten.
  2. Fördela äggskivorna ovanpå.
  3. Lägg på ansjovisen och strö över gräslöken.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept