Tortillapizza med spenattopping

Med tortillabröd går det snabbt att ta en genväg till hemgjord pizza

Skriv ut4 portioner15 minuter

    4 medelstora tortillabröd, gärna fullkorn

    4 msk tomatpuré

    ½ burk ricotta (à 250 g)

    1 burk tonfisk i olja eller vatten, avrunnen

    2 tomater, skivade

    1-2 färsk rödlökar, skivade

    1 dl urkärnade oliver

    1 liten påse babyspenat (65 g)

    1 msk olivolja

    4 msk finriven parmesan

    nymald svartpeppar

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Bred tomatpuré på bröden och sedan ricotta.
    4. Fördela tonfisken över tillsammans med tomater, rödlök och oliver.
    5. Peppra.
    6. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
    7. Blanda spenaten med olivoljan och toppa med den.
    8. Strö över parmesan och servera.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept