Serveras med rostad broccoli med mandelspån samt potatispuré.
Skriv ut4 portioner45 minuter
600 g torskfilé
½ purjolök, finhackad
30 g färsk spenat (ca 3 dl), finhackad
1 dl mager ost, grovriven
4 msk majonnäs, helst amerikansk
½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Rostad broccoli
2 broccolihuvuden (à 250 g)
raps- eller olivolja till stekning
3 msk rostade mandelspån
2 krm salt
Potatispuré
700 g mjölig potatis
2 dl lättmjölk
1 msk olivolja
½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Blanda hackad purjo, spenat och ost med majonnäsen och bred över fisken.
Ställ in i mitten av ugnen cirka 25 minuter tills fisken är klar.
Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull. Häll av vattnet.
Hetta upp mjölken med oljan och tillsätt det i kastrullen medan du mixar med stavmixer till en puré. Smaka av med salt och peppar och håll varmt.
Skär broccolin samt stammen i skivor på längden.
Hetta upp en skvätt olja i en stor panna och råstek broccolin cirka 5 minuter tills den är mjuk men fortfarande lite knaprig. Strö på mandelspån och salt och servera till.
Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.