Tonfisksallad i salladsblad

Härlig festlunch med bröd till eller som förrätt en varm sommardag.

Skriv ut4-6 portioner20 minuter

    2 sweet gem-sallat (även kallad hjärtsallat)

    1 burk tonfisk i olja eller vatten (200 g), avrunnen

    1 dl gröna oliver, urkärnade och skivade

    1 dl hackad röd spetspaprika

    2/3 dl majonnäs

    2 hårdkokta ägg, skalade och hackade

    ½ dl hackad gräslök

    nymald svartpeppar

    1. Skölj och torka sallatsbladen. Använd de som är störst och spänstigast.
    2. Mosa tonfisken.
    3. Blanda den med oliver, paprika och majonnäs.
    4. Vänd försiktigt i ägghacket och peppra efter smak.
    5. Klicka tonfisksalladen i sallatsbladen och toppa med hackad gräslök.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept