Tonfiskpaj med oliver

Det går utmärkt att baka pajdeg med olivolja. Tänk på att frysa den en stund innan för den blir lite kladdigare i konsistensen.

Skriv ut4-61, 5 timme

    3 dl vetemjöl

    1 ½ dl grahamsmjöl

    1 dl majsstärkelse

    1 2/3 dl olivolja

    Fyllning

    1 burk tonfisk i solrosolja, (200 g), avrunnen

    ½ rödlök, skalad och strimlad

    1 dl kalamataoliver, urkärnade

    3 ägg

    2 dl keso

    1 dl riven lagrad ost, 17 %

    ½ tsk salt

    2 krm nymald svartpeppar

    6 romanticatomater, delade

    Till dekoration och servering

    bladpersilja

    grönsallad

    1. Nyp ihop mjölsorterna med olivoljan en kör i matberedare till en smidig deg och tryck ut i en pajform, gärna med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ in den i frysen 15-20 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter tills det får lite färg.
    3. Lägg tonfisk, lök och oliver i det förgräddade pajskalet.
    4. Vispa ihop ägg, keso, ost, salt och peppar. Bred ut det över tonfisken.
    5. Toppa pajen med tomaterna och grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
    6. Servera med persilja på toppen och en stor sallad till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept