Det går utmärkt att baka pajdeg med olivolja. Tänk på att frysa den en stund innan för den blir lite kladdigare i konsistensen.
Skriv ut4-61, 5 timme
3 dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1 dl majsstärkelse
1 2/3 dl olivolja
Fyllning
1 burk tonfisk i solrosolja, (200 g), avrunnen
½ rödlök, skalad och strimlad
1 dl kalamataoliver, urkärnade
3 ägg
2 dl keso
1 dl riven lagrad ost, 17 %
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
6 romanticatomater, delade
Till dekoration och servering
bladpersilja
grönsallad
Nyp ihop mjölsorterna med olivoljan en kör i matberedare till en smidig deg och tryck ut i en pajform, gärna med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ in den i frysen 15-20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter tills det får lite färg.
Lägg tonfisk, lök och oliver i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg, keso, ost, salt och peppar. Bred ut det över tonfisken.
Toppa pajen med tomaterna och grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
Servera med persilja på toppen och en stor sallad till.