Tomatsoppa med bönor, mozzarella och pesto

Tomatsoppa går hem hos alla och blir mättande med mixade bönor i.

Skriv ut4 portioner30 minuter

    1 stor vitlöksklyfta, skalad och hackad

    1 liten gul lök, skalad och hackad

    olivolja till stekning

    2 förpackningar (à 400 g) finkrossade tomater

    4 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning

    1 förpackning (ca 400 g), vita bönor, sköljda och avrunna i durkslag

    2 msk hackad färsk oregano + några hela blad till dekoration

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    1 förpackning (125 g) mozzarella

    4 msk pesto (köpt eller hemgjord)

    Så här gör du egen pesto: http://www.sundkurs.se/pesto

     

    • Hetta upp olivolja i en stor gryta och lägg i lök och vitlök, sänk värmen och låt löken bli mjuk utan att få färg.
    • Lägg i krossad tomat, vatten och buljongtärning.
    • Låt sjuda cirka 10 minuter.
    • Blanda ner bönorna och mixa soppan slät.
    • Tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med bitar av mozzarella och pesto och dekorera med oreganoblad. Soppan är lika god kall som varm.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Bönor

    Alla baljväxter innehåller höga halter av gelbildande fibrer och ger en mättnadskänsla som varar länge. De har ett lågt glykemiskt index och kan också ha god effekt på blodfetter och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept