Temavecka ”SOMMARLUNCH” Snabbpasta med zucchini och kikärtor

Med färdig tomatsås och kikärtor på burk behöver du bara steka zucchini till den här goda rätten. Om du vill kan du blanda i zucchinin istället för toppa med den.

Skriv ut4 portioner35 minuter

    300 g pasta, t ex rigatoni eller penne, gärna fullkorn

    1 förp pastasås med tomat, ca 400 g (gärna smaksatt med viltök, chili eller oliver)

    1 förp kikärtor, ca 400 g, sköljda

    1 zucchini, i tunna skivor

    olivolja

    2/3 dl riven parmesanost

    1/2 tsk flingsalt och nymald svartpeppar efter smak

    1. Koka pastan enligt paketet och låt den rinna av. Blanda med lite olivolja.
    2. Hetta upp pastasåsen med kikärtorna.
    3. Stek zucchinin gyllene på båda sidor i olivolja. Salta lätt.
    4. Blanda pastan med såsen och servera zucchinin att toppa med.
    5. Bjud parmesan till.
    6. Salta och peppra.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept