TEMAVECKA ”GRILL” Matig sallad med grillade grönsaker och halloumi

Perfekt som sommarmat av sommarens säsongsgrönsaker som läggs på grillen tillsammans med halloumi.

Skriv ut4 portioner1 timme

    4 portioner fullkornsris eller gryn, t ex matvete, hel dinkel, fullkornsbulgur

    1 knippe sparris (250 g)

    5 små knipplökar, gula eller röda

    2 gemsallatshuvuden

    1 stor paprika, urkärnad och klyftad

    1 förpackning halloumi (250 g)

    olja till grillning

    1 tsk flingsalt med jod och svartpeppar efter smak

    Dressing

    1 vitlöksklyfta, riven

    1 tsk fransk senap

    2 msk pressad citron

    1 ½ dl rapsolja

    2 msk mellangrädde, alt växtbaserat alternativ

    Till servering

    grovt bröd

    1. Tillaga ris eller gryn enligt anvisning på paketet.
    2. Skär bort den nedersta torra biten på sparrisen och släng den.
    3. Låt blasten sitta kvar och dela lökarna på längden.
    4. Skär gemsallatshuvuden i kvartar på längden och låt rotfästet sitta kvar så de håller ihop.
    5. Pensla grönsakerna lätt med olja och grilla dem hastigt utan att de bränns. Lättast är det i en grillkorg.
    6. Skär halloumin i skivor och pensla med lite olja.
    7. Grilla dem hastigt på båda sidor.
    8. Lägg riset eller grynen på ett stort serveringsfat. Arrangera grönsakerna och toppa med den grillade halloumin. Strö på lite flingsalt och peppar.
    9. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
    10. Skeda över lite dressing och servera resten till.
    11. Det är gott med ett grovt bröd till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept