Svamp- och potatisbullar samt kålsallad med lingon
Det blir gott att tillsätta svamp i potatisbullarna nu när det är säsong.
Skriv ut4-6 portioner1 timme
400 g svamp, t ex kantareller, trattkantareller, karl-johan, hackade
2 msk olivolja till stekning
1 gul lök, hackad
½ kruka hackad timjan
700 g kokt skalad potatis, avsvalnad
2 små ägg
2-3 msk raps- eller olivolja till stekning
1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Kålsallad med lingon
300 g rödkål, finriven
1 litet broccolistånd, tunt skivat, även stammen
1 msk rapsolja
1 dl rårörda lingon
- Börja med kålsalladen. Krama rödkålen med rena händer så den blir lite mjuk. Blanda i broccolin och lingonen. Ställ åt sidan.
- Stek svampen i olivoljan i en stekpanna tills all vätska kokat ur. Tillsätt löken och stek lite till tills den mjuknar.
- Salta lätt, peppra och strö i timjan.
- Mosa den kokta potatisen, gärna lite grovt i en bunke.
- Blanda med äggen. Det ska precis binda ihop potatisen.
- Tillsätt svamp och lök, salta och peppra och blanda ordentligt.
- Forma till biffar och stek i olja i pannan på medelvärme, 2-3 minuter på var sida.
- Servera med kålsalladen.
Relaterade recept
Se mer recept