Svamp- och potatisbullar samt kålsallad med lingon

Det blir gott att tillsätta svamp i potatisbullarna nu när det är säsong.

Skriv ut4-6 portioner1 timme

    400 g svamp, t ex kantareller, trattkantareller, karl-johan, hackade

    2 msk olivolja till stekning

    1 gul lök, hackad

    ½ kruka hackad timjan

    700 g kokt skalad potatis, avsvalnad

    2 små ägg

    2-3 msk raps- eller olivolja till stekning

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Kålsallad med lingon

    300 g rödkål, finriven

    1 litet broccolistånd, tunt skivat, även stammen

    1 msk rapsolja

    1 dl rårörda lingon

    1. Börja med kålsalladen. Krama rödkålen med rena händer så den blir lite mjuk. Blanda i broccolin och lingonen. Ställ åt sidan.
    2. Stek svampen i olivoljan i en stekpanna tills all vätska kokat ur. Tillsätt löken och stek lite till tills den mjuknar.
    3. Salta lätt, peppra och strö i timjan.
    4. Mosa den kokta potatisen, gärna lite grovt i en bunke.
    5. Blanda med äggen. Det ska precis binda ihop potatisen.
    6. Tillsätt svamp och lök, salta och peppra och blanda ordentligt.
    7. Forma till biffar och stek i olja i pannan på medelvärme, 2-3 minuter på var sida.
    8. Servera med kålsalladen.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept