Stuvad grönkål
Gott och krämigt tillbehör på julbordet. Låt det gröna dominera!
Skriv ut4 portioner30 minuter
200 g grönkålsblad, repade från kvisten
1 gul lök, skalad och skivad
rapsolja tills stekning
5 dl havrebaserad ”gräddprodukt”
1 dl riven mager lagrad ost
2 msk hackade pistagemandlar eller andra nötter eller frön
1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
- Strimla de repade bladen grovt.
- Stek löken och grönkålen på medelvärme i olja i en stor vid panna tills grönkålen sjunker ihop och mjuknar lite.
- Häll på den havrebaserad ”gräddprodukten” och låt det sjuda cirka 10-15 minuter.
- Lägg i osten och låt den smälta.
- Smaka av med salt och rejält med peppar.
- Dekorera med pistagemandel.
Matnyttigt
Grönkål
Innehåller mängder av hälsosamma ingredienser. Rik på kalcium, antioxidanter, alfalinolensyra (en sorts omega 3-fettsyra) C-vitamin och järn.
Relaterade recept
Se mer recept