Stuvad grönkål

Gott och krämigt tillbehör på julbordet. Låt det gröna dominera!

Skriv ut4 portioner30 minuter

    200 g grönkålsblad, repade från kvisten

    1 gul lök, skalad och skivad

    rapsolja tills stekning

    5 dl havrebaserad ”gräddprodukt”

    1 dl riven mager lagrad ost

    2 msk hackade pistagemandlar eller andra nötter eller frön

    1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    1. Strimla de repade bladen grovt.
    2. Stek löken och grönkålen på medelvärme i olja i en stor vid panna tills grönkålen sjunker ihop och mjuknar lite.
    3. Häll på den havrebaserad ”gräddprodukten” och låt det sjuda cirka 10-15 minuter.
    4. Lägg i osten och låt den smälta.
    5. Smaka av med salt och rejält med peppar.
    6. Dekorera med pistagemandel.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Grönkål

    Innehåller mängder av hälsosamma ingredienser. Rik på kalcium, antioxidanter, alfalinolensyra (en sorts omega 3-fettsyra) C-vitamin och järn.

    Relaterade recept

    Se mer recept