Stekt torsk med rödbets- och kaprishack

Så ljuvligt god och lättlagad rätt. Servera med mycket grönsaker.

Skriv ut425 minuter

    700 g torskfilé

    1 dl grovt rågmjöl

    1 tsk salt och nymald svartpeppar

    rapsolja till stekning

    1 ½ dl hackade inlagda rödbetor

    1 dl kapris

    Till servering

    kokt potatis

    sallad

    gröna grönsaker

    1. Vänd fiskfiléerna i mjöl, salta och peppra.
    2. Stek dem hastigt i olja på båda sidor, cirka en till två minuter på varje sida.
    3. Ta upp fisken och rengör stekpannan eller ta en ny.
    4. Blanda rödbetor och kapris.
    5. Hetta upp lite mer olja och stek rödbets- och kaprishacket hastigt.
    6. Servera till fisken med potatis, sallad och grönsaker.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Rödbetor

    Innehåller rikligt med fibrer och nitrat som sannolikt kan förbättra den fysiska prestationsförmågan. Rödbetans färgämnen har en kraftig antioxidant effekt.

    Relaterade recept

    Se mer recept