Stekt röding med kantareller, stekt äpple och potatisstomp

Vilken festmåltid. Det är säsong för röding tidig höst men du kan lika bra använda lax, makrill eller annan fet fisk till den här goda hösträtten.

Skriv ut440

2 stora rödingfiléer, à ca 250 g

150 g färska kantareller, rensade och i bitar

1 gul lök, skalad och hackad

1 äpple, urkärnat och hackat

2 msk olivolja

2 krm salt och nymald svartpeppar

Till servering

200 g kokta sojabönor + 200 g lätt förvälld babyspenat

  1. Stek svampen i torr panna tills den släpper vätska och vätskan kokat in. Tillsätt då oljan, löken och äpplet och låt det fräsa på svag värme cirka 5-7 minuter.
  2. Salta lätt och peppra efter smak.
  3. Dela rödingen i 4 bitar.
  4. Stek rödingen hastigt med köttsidan ner först, cirka 1 minut och sedan på skinnsidan 2 minuter.
  5. Salta lätt och peppra efter smak. Håll varmt.
  6. Servera rödingen med potatisstompen och svampmixen samt sojabönor och spenat.

Potatisstomp

600 g potatis

5 msk lätt cream cheese, 11 %

3 salladslökar, strimlade

½ tsk salt och nymald svartpeppar

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Häll av potatisen och lägg tillbaka den i kastrullen.
  3. Rör i osten och krossa samtidigt potatisen med en potatisstöt eller baksidan av en slev.
  4. Rör i salladslöken och smaka av med lite salt och peppar.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept