Sparrisfrittata med potatis

Ugnsomelett är enkelt att göra och passar väldigt bra som den är med sallad eller med lite rökt lax eller skinka.

Skriv ut6-8 portioner45 minuter

    1 knippe sparris, i bitar

    3 kokta potatisar, skalade och skivade

    2 salladslökar, strimlade tvärsöver

    4 ägg

    2 dl mellanmjölk eller havredryck

    1 dl riven lagrad mager ost

    oliv- eller rapsolja till stekning

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Släng den nedre torra delen på sparrisen och stek resterande bitar i lite olja i en panna som tål ugn. Ta upp och lägg åt sidan.
    3. Stek potatisen lätt och lägg sedan i sparrisen igen.
    4. Lägg på salladslöken.
    5. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Blanda i osten och salta och peppra.
    6. Häll smeten i pannan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter tills frittatan stannat.
    7. Låt den svalna en aning innan servering.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept