Sparrisfrittata med potatis

Ugnsomelett är enkelt att göra och passar väldigt bra som den är med sallad eller med lite rökt lax eller skinka. Bra till brunch eller lunch!

Skriv ut6-8 portioner45 minuter

    1 knippe sparris, i bitar

    3 kokta potatisar, skalade och skivade

    2 salladslökar, strimlade tvärsöver

    4 ägg

    2 dl mellanmjölk eller havredryck

    1 dl riven lagrad mager ost

    oliv- eller rapsolja till stekning

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Släng den nedre torra delen på sparrisen och stek resterande bitar i lite olja i en panna som tål ugn. Ta upp och lägg åt sidan.
    3. Stek potatisen lätt och lägg sedan i sparrisen igen.
    4. Lägg på salladslöken.
    5. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Blanda i osten och salta och peppra.
    6. Häll smeten i pannan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter tills frittatan stannat.
    7. Låt den svalna en aning innan servering.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept