Sparris med snabbstekta nässlor och rom

Det här är en lyxig försommar-förrätt som passar till kalas. Perfekt till midsommar!

Skriv ut4 portioner15 minuter

    500 g färsk grön sparris

    raps- eller olivolja till stekning

    1/2 liter nässelblad, sköljda och torkade

    3 msk majonnäs, gärna amerikansk typ

    1 burk valfri rom, 80 g

    1 krm salt och nymald svartpeppar

    • Skär av den nedre torra delen på sparrisen och släng den.
    • Grilla eller stek sparrisen i lite olja ett par minuter runtom.
    • Ta upp och lägg åt sidan.
    • Häll eventuellt lite mer olja i pannan och stek nässlorna så de blir krispiga.
    • Lägg på hushållspapper för att rinna av.
    • Fördela sparrisen på 4 tallrikar och klicka majonnäsen på.
    • Lägg på romen och nässelbladen.
    • Salta lätt och dra några drag med pepparkvarnen.
    • Servera genast.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept