Sparris med snabbstekta nässlor och rom
Det här är en lyxig försommar-förrätt som passar till kalas. Perfekt till midsommar!
Skriv ut4 portioner15 minuter
500 g färsk grön sparris
raps- eller olivolja till stekning
1/2 liter nässelblad, sköljda och torkade
3 msk majonnäs, gärna amerikansk typ
1 burk valfri rom, 80 g
1 krm salt och nymald svartpeppar
- Skär av den nedre torra delen på sparrisen och släng den.
- Grilla eller stek sparrisen i lite olja ett par minuter runtom.
- Ta upp och lägg åt sidan.
- Häll eventuellt lite mer olja i pannan och stek nässlorna så de blir krispiga.
- Lägg på hushållspapper för att rinna av.
- Fördela sparrisen på 4 tallrikar och klicka majonnäsen på.
- Lägg på romen och nässelbladen.
- Salta lätt och dra några drag med pepparkvarnen.
- Servera genast.
Relaterade recept
Se mer recept