Spaghetti med snabb musselsås

Bra att ta till när man har kort om tid. Bjud mycket gröna grönsaker till.

Skriv ut420 minuter

    280 g spaghetti, gärna fullkorn

    200 g fryst bladspenat

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 förpackning, 390 g färdig pastasås, gärna med chili

    1 burk musslor, 225 g

    2 krm salt och nymald svartpeppar

    Till servering

    gröna grönsaker som t ex gröna bönor, broccoli

    • Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av.
    • Fräs spenaten på medelvärme i lite olivolja i en stor panna tills den blir mjuk.
    • Tillsätt den färdiga pastasåsen och musslorna med spad och låt allt bli varmt.
    • Vänd i spaghettin. Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med mycket gröna grönsaker.

     

    Tips!

    Köp gärna frysta grönsaker. De är skördade i sin säsong och har god smak och näring. Prova att tillaga dem under lock i en djup tallrik i mikron 3-4 minuter.

     

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept