Sötpotatisstrips, grillad hjärtsallat, salsa verde och grillad utbankad fläskfilé

Perfekt grillmiddag. Satsa på mycket grönt och lägg till lite kött.

Skriv ut4 portioner1 timme

    600 g svensk fläskfilé, putsad

    2 hjärtsallatshuvuden

    olja till pensling

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Sötpotatisstrips

    1 kg sötpotatis, tvättad och i stavar

    2 msk olivolja

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Salsa verde

    1 kruka basilika

    1 kruka bladpersilja

    25 g rucola

    1 vitlöksklyfta, skalad och hackad

    2 dl olivolja

    1 ekologisk citron, rivet skal

    1 tsk honung

    2 tsk dijonsenap

    1 msk kapris

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    grönsallad

    1. Börja med salsa verden. Mixa basilika och bladpersilja med stjälkar, rucola, vitlök och olivolja.
    2. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med honung och dijonsenap.
    3. Tillsätt kaprisen och smaka av med salt och peppar.
    4. Låt stå i rumstemperatur medan du gör resten.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Lägg sötpotatisen i stavar på en bakpappersklädd plåt och blanda runt med oljan. Salta och peppra.
    7. Låt potatisen rostas i ugnen cirka 20-25 minuter till den får färg.
    8. Skär fläskfilén i drygt centimetertjocka skivor och banka ut dem lite med näven.
    9. Grilla hastigt, cirka 2 minuter på varje sida.
    10. Krydda med salt och peppar.
    11. Dela hjärtsallaten på längden och pensla den med olja och grilla även den hastigt runtom.
    12. Bjud salsa verden och en grönsallad till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept