Sötpotatissoppa med chili, lime och koriander

Sötpotatis är så användbart. Den här soppan blir krämig, mättande och god.

Skriv ut4-655 minuter

    900 g sötpotatis

    1 gul lök, skalad och hackad

    3 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    1 chili, urkärnad och grovhackad

    ½ dl olivolja

    8 dl kycklingbuljong

    1 ekologisk lime, rivet skal + saft

    ½ kruka koriander, hackad, alt persilja

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela potatisarna längs med och lägg dem med den skurna sidan ner på en bakpappersklädd plåt.
    3. Baka dem cirka 35 minuter tills köttet är helt mjukt.
    4. Låt svalna tills det är hanterbart och gröp sedan ur fruktköttet.
    5. Fräs lök, vitlök och chili lätt i oljan i en stor gryta utan att det tar färg.
    6. Lägg i det urgröpta potatisköttet och tillsätt buljongen och blanda väl.
    7. Låt det koka upp och mixa sedan med mixerstav direkt i kastrullen. Tillsätt rivet limeskal och saft. Smaka av med salt och peppar.
    8. Servera soppan och strö över hackad koriander och dra några varv med pepparkvarnen.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept