Sötpotatismuffins

Potatistemat fortsätter med ett recept med sötpotatis. Våga testa sötpotatis som är toppen både i mat och i bakverk. De här kryddiga och matiga muffinsen passar bra till kaffe eller te.

Skriv ut1245

    2 medelstora (ca 325 g) skalade sötpotatisar, 5 dl grovrivna

    3 ägg

    1 ½ dl rårörsocker

    1 ekologisk apelsin, rivet skal och pressad saft

    2 dl rapsolja

    1 dl lättyoghurt naturell

    3 dl vetemjöl

    2 dl dinkelmjöl fullkorn

    2 tsk bakpulver

    2 tsk malen kanel

    ½ tsk salt

    1 dl grovhackade hasselnötter

    1 dl russin

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en muffinspanna för 12 muffins eller använd pappersformar eller tillklippt bakplåtspapper.
    3. Vispa ägg och rårörsocker pösigt i en bunke. Tillsätt rivet apelsinskal och saft, olja och yoghurt.
    4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
    5. Vänd försiktigt i de torra ingredienserna samt hasselnötter och russin i äggsmeten.
    6. Tillsätt den rivna sötpotatisen och blanda försiktigt.
    7. Fyll formarna och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter tills en provsticka är torr när du sticker i mitten på muffinsen.

     

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept