Sommarmackor

På sommaren passar det bra med lätt lunch. Då kan en matig macka räcka med kanske ett kokt ägg och sallad.

Skriv ut4 portioner10 samt 20 minuter

Avokadomacka med jordgubbar

4 skivor mörkt osötad rågbröd med hela korn

2 små mogna avokado, skalade och urkärnade

½ citron

12 jordgubbar, skivade

färsk rödlök, tunt skivad

basilikablad

1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

  1. Mosa avokadon på bröden och kläm över lite citron.
  2. Toppa med jordgubbarna och rödlöken.
  3. Salta och peppra väl och strö på basilika.

Macka med sojabönröra och parmesan

4 skivor mörkt surdegsbröd

1 paket frysta sojabönor (s.k. edamame), tinade

1 vitlöksklyfta, skalad

1 ekologisk citron, rivet skal och saft

1 dl olivolja

2/3 dl finriven parmesan (spara lite till dekoration)

1 krm salt

2 krm nymald svartpeppar

sallatsblad och skivade rädisor

  1. Mixa bönor, vitlök, citronskal- och saft med olivolja och parmesan.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela sallatsblad och röran på bröden.
  4. Toppa med skivade rädisor, lite riven parmesan samt peppar.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept