Snabblunch på jobbet

Ibland har man brådis och hinner inte tänka på att ta med lunchlåda eller att gå ut och äta lunch. Här kommer tips på vad man kan ha med sig för att göra en snabblunch eller mellanmål.

Skriv ut1 portion5 minuter

    1 ask makrill i tomatsås

    1 kokt ägg

    ½ avokado

    smaksättare, t ex srirachasås, tabasco eller annan hot sauce, japansk soja

    1 grovt bröd

    1 näve färsk spenat, rucola eller annan sallat

    1-2 tomater, klyftade

    1 frukt eller morot

    olivolja

    ½ krm örtsalt

    1. Öppna makrillasken och ställ den på en tallrik eller lägg upp den på tallriken.
    2. Skala och dela ägget, smaksätt med en gnutta örtsalt.
    3. Dela avokadon och pilla ur kärnan. Häll lite srirachasås eller några droppar japansk soja i hålet.
    4. Servera med bröd, spenat eller någon annan sallat, tomater och gärna lite god olivolja på.
    5. Ät gärna en frukt eller morot efteråt.

     

    Tips på bra saker att ha på jobbet

    Ägg
    Lättfil eller lättyoghurt
    Makrill i tomatsås
    Osötad müsli
    Knäckebröd
    Fullkornspasta
    Nötter, mandlar och frön (gör gärna en blandning)
    Frukt, morötter
    Olivolja eller en blandning av olja och god vinäger
    Örtsalt och peppar
    Smaksättare som t ex srirachasås eller tabasco, japansk soja, pesto, majonnäs

    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept