Snabbakat bröd med frön och torkad frukt

Så enkelt och så gott att svänga ihop ett bröd till exempelvis soppan eller salladen. Eller varför inte till helgfrukosten? Välj de frön och torkad frukt du vill eller har hemma.

Skriv ut15-201 timme

    4 dl vetemjöl

    3 dl dinkelsikt, fullkorn

    ½ dl havrekärnor + 2 msk till dekoration

    ½ dl valfria frön, t ex pumpa-, solros- eller chiafrön

    ½ dl russin eller annan torkad frukt (hacka om den är större)

    3 tsk bakpulver

    1 tsk salt

    4 dl filmjölk

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Klä en avlång 1-litersform med ett blött och ihopskrynklat bakplåtspapper som passar i formen.
    3. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
    4. Rör i filmjölken och blanda till en deg.
    5. Lägg degen i formen och toppa med lite havrekärnor.
    6. Grädda i mitten av ugnen 45-50 minuter tills en sticka är torr när du sticker i brödet.
    7. Låt svalna innan du skär det.

     

    Tips!

    Bakpulverbröd ska helst ätas samma dag. Det har inte lika lång hållbarhet som bröd bakat med jäst. Men du kan rosta det om det börjar bli torrt.

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept