Snabb lunchomelett med avokado, feta och rucola

Omelett är verkligen toppenmat. Ägg har man oftast hemma och sen är det bara att lägga i det du har hemma.

Skriv ut1 portion15 minuter

    3 ägg

    2/3 dl vatten

    25 g fetaost, smulad

    ½ avokado, skivad

    ¼ rödlök, skalad och skivad

    1 stor näve rucola

    1 tsk pumpakärnor

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 krm salt och 1 krm nymald svartpeppar

    1. Vispa ihop ägg och vatten med salt och peppar.
    2. Hetta upp en liten panna med lite olja och häll i omelettsmeten.
    3. Sänk värmen och fös den halvstelnade smeten mot mitten samtidigt som du vickar pannan så smeten rinner ner.
    4. Lägg på fetaosten så den blir lite varm.
    5. När omeletten stelnat så lägger du på avokado, rödlök, rucola och pumpakärnor.
    6. Dra ett par varv med pepparkvarnen och servera med lite bröd.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept