Snabb lunchomelett med avokado, feta och rucola
Omelett är verkligen toppenmat. Ägg har man oftast hemma och sen är det bara att lägga i det du har hemma.
Skriv ut1 portion15 minuter
3 ägg
2/3 dl vatten
25 g fetaost, smulad
½ avokado, skivad
¼ rödlök, skalad och skivad
1 stor näve rucola
1 tsk pumpakärnor
oliv- eller rapsolja till stekning
1 krm salt och 1 krm nymald svartpeppar
- Vispa ihop ägg och vatten med salt och peppar.
- Hetta upp en liten panna med lite olja och häll i omelettsmeten.
- Sänk värmen och fös den halvstelnade smeten mot mitten samtidigt som du vickar pannan så smeten rinner ner.
- Lägg på fetaosten så den blir lite varm.
- När omeletten stelnat så lägger du på avokado, rödlök, rucola och pumpakärnor.
- Dra ett par varv med pepparkvarnen och servera med lite bröd.
Relaterade recept
Se mer recept