Snabb avokadoglass med matcha-te och pistagemandel samt snabb mangoglass med kokos-limeströssel samt hallon

Snabb avokadoglass med matcha-te och pistagemandel samt snabb mangoglass med kokos-limeströssel samt hallonmangoavokado

De här lyxiga glassarna gör du i ett nafs. De ska serveras omedelbart för konsistensen blir som mjukglass. Prova gärna att göra båda samtidigt, de matchar varandra.

Skriv ut410

Avokadoglass

1 paket fryst, tärnad avokado, (250 g)

1 burk kesella, (250 g), 10 %

1 dl florsocker

2 tsk matcha-te*

saft av 1 lime eller ½ citron

2-3 msk pistagemandel, hackade och lätt rostad i torr panna

Till servering

citronklyftor

 

 

 

 

  1. Lägg fryst tärnad avokado, kesella, florsocker, matcha-te samt limesaft i en matberedare och kör tills det blir slätt.
  2. Lägg genast upp i glas eller skålar.
  3. Toppa med pistagemandlar och servera med en citronklyfta.

*matcha-te är grönt tepulver som man använder vid japanska te-ceremonier. Mycket rikt på antioxidanter och med en smak som påminner om gräs och bitter mörk choklad. Passar utmärkt i desserter.

Mangoglass

rivet skal och saft av 1 lime, ekologisk

½ dl riven kokos, lätt rostad i torr panna

1 paket fryst, tärnad mango, (250 g)

1 burk kesella, (250 g), 10 %

4 msk florsocker

2 dl hallon

  1. Blanda limeskal och kokos, ställ åt sidan.
  2. Lägg fryst, tärnad mango, kesella, saften av limen samt florsocker i en matberedare och kör tills det blir slätt.
  3. Lägg genast upp i glas eller skålar.
  4. Toppa med kokosströsslet och hallonen och servera genast.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept