Smulpaj med persika

Gott och enkelt att sno ihop när det är persikosäsong.

Skriv ut6 portioner45 minuter

    Deg

    2 dl havregryn

    ½ dl vetemjöl

    2 msk råsocker, alt strösocker

    2/3 dl rapsolja + till formen

    1 krm salt

    Fyllning

    4 persikor, urkärnade och tunt klyftade

    2 msk strösocker

    ½ tsk vaniljpulver, alt 1 tsk vaniljsocker

    Till servering

    lättvaniljglass eller vegetabiliskt alternativ

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smörj en pajform med olja.
    3. Blanda persikor med socker och vanilj och lägg det i formen.
    4. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen och fördela den över.
    5. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter tills smuldegen får lite färg.
    6. Servera med en klick lättvaniljglass eller vegetabiliskt alternativ.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept