Skrädmjölsbaguetter med valnötter

Härligt bröd som bör göras samma dag det ska ätas. Skrädmjölet är gjort av rostad havre och ger en nötig smak. Kan bytas ut mot havremjöl som du rostar lätt i en panna.

Skriv ut2 stycken, ca 20 portioner25 min + 1 timme och 15 minuter jäsning

    25 g jäst

    4 dl vatten, 37 grader

    3 msk olivolja

    1/2 tsk salt

    7 dl specialvetemjöl

    3 dl skrädmjöl (finns i välsorterad mataffär)

    1 dl valnötskärnor, grovt hackade

    1. Lös upp jästen med vattnet i en bakbunke. Använd helst någon form av köksmaskin. Tillsätt olja och salt.
    2. Häll i mjölsorterna, lite i taget medan maskinen går eller knåda in för hand. Tillsätt valnötterna.
    3. Arbeta degen ganska länge, cirka 10 minuter i maskin tills degen är blank och släpper från bunkens kanter.
    4. Lägg en bakduk över degskålen och låt det jäsa 45 minuter.
    5. Dela degen i två delar och rulla till två rullar, så långa så de får plats på en plåt.
    6. Vrid dem lite och lägg på en bakpappersklädd plåt. Strö över lite skrädmjöl.
    7. Jäs under bakduk ytterligare 30 minuter.
    8. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Lägg bröden på galler och låt de svalna under bakduk.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept