Skördepizza på lavashbröd
Lavash är ett armeniskt tunnbröd som är utmärkt som pizzabotten. Du kan använda stora tortillabröd om du inte hittar lavash.
1 lavashbröd
1 dl ricotta
2 msk finriven parmesanost
2 msk pesto
3-4 tomater i olika färger, tunt skivade
100 g zucchini, tunt skivad (gärna på mandolin)
1 krm salt och nymalen svartpeppar
Till dekoration
färska basilikablad
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt.
- Bred ricottan över hela brödet och strö över parmesan.
- Klicka över peston och bred ut den lite.
- Fördela tomat- och zucchiniskivor över hela brödet och peppra ordentligt.
- Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
- Garnera med färsk basilika.
Tips!
Att klippa pizzan i bitar är enklare än att skära den.
Relaterade recept
Se mer recept