Skördepizza på lavashbröd

Skördepizza på lavashbrödskordetid

Lavash är ett armeniskt tunnbröd som är utmärkt som pizzabotten. Du kan använda stora tortillabröd om du inte hittar lavash.

Skriv ut1-215

    1 lavashbröd

    1 dl ricotta

    2 msk finriven parmesanost

    2 msk pesto

    3-4 tomater i olika färger, tunt skivade

    100 g zucchini, tunt skivad (gärna på mandolin)

    1 krm salt och nymalen svartpeppar

    Till dekoration

    färska basilikablad

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt.
    3. Bred ricottan över hela brödet och strö över parmesan.
    4. Klicka över peston och bred ut den lite.
    5. Fördela tomat- och zucchiniskivor över hela brödet och peppra ordentligt.
    6. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
    7. Garnera med färsk basilika.

    Tips!

    Att klippa pizzan i bitar är enklare än att skära den.

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept