Skördelasagne
Gör lasagnen matigare genom att fylla den med sensommargrönsaker.
Skriv ut6 portioner1 timme och 20 minuter
9 torkade lasagneplattor
1 aubergine (400 g), tunt skivad
1 zucchini (300 g), tunt skivad
1 gul lök, skalad och hackad
oliv- eller rapsolja till stekning
1 burk ricotta (250 g)
2 dl torkade röda linser
2 burkar (à 400 g) pastasås, gärna med vitlök
2 dl riven mager lagrad ost
2 tsk torkad basilika
1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
blandad grönsallad
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stek aubergine och zucchini i omgångar i olja i en stekpanna några minuter tills de mjuknar och får lite färg. Salta och peppra lätt.
- Fräs löken i lite olja i pannan.
- Lägg ut 3 lasagneplattor i en ugnssäker form smord med olja.
- Bred på 1/3 av ricottan och fördela ett lager med 1/3 av aubergine- och zucchiniskivorna samt 1/3 av löken.
- Strö på 1/3 av linserna och fördela 1/3 av tomatsåsen över.
- Strö på 1/2 dl av den rivna osten.
- Salta och peppra och strö över basilika mellan lagren. Fortsätt så du har två lager till.
- Avsluta med att strö över 1 dl av osten.
- Grädda cirka 20-25 minuter i mitten av ugnen. Se upp så det inte blir bränt, lägg i så fall på ett folieark.
- Servera med grönsallad, gärna med grova grönsaker som riven morot, palsternacka m m.
Relaterade recept
Se mer recept