Skördelasagne

Gör lasagnen matigare genom att fylla den med sensommargrönsaker.

Skriv ut6 portioner1 timme och 20 minuter

    9 torkade lasagneplattor

    1 aubergine (400 g), tunt skivad

    1 zucchini (300 g), tunt skivad

    1 gul lök, skalad och hackad

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 burk ricotta (250 g)

    2 dl torkade röda linser

    2 burkar (à 400 g) pastasås, gärna med vitlök

    2 dl riven mager lagrad ost

    2 tsk torkad basilika

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    blandad grönsallad

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Stek aubergine och zucchini i omgångar i olja i en stekpanna några minuter tills de mjuknar och får lite färg. Salta och peppra lätt.
    3. Fräs löken i lite olja i pannan.
    4. Lägg ut 3 lasagneplattor i en ugnssäker form smord med olja.
    5. Bred på 1/3 av ricottan och fördela ett lager med 1/3 av aubergine- och zucchiniskivorna samt 1/3 av löken.
    6. Strö på 1/3 av linserna och fördela 1/3 av tomatsåsen över.
    7. Strö på 1/2 dl av den rivna osten.
    8. Salta och peppra och strö över basilika mellan lagren. Fortsätt så du har två lager till.
    9. Avsluta med att strö över 1 dl av osten.
    10. Grädda cirka 20-25 minuter i mitten av ugnen. Se upp så det inte blir bränt, lägg i så fall på ett folieark.
    11. Servera med grönsallad, gärna med grova grönsaker som riven morot, palsternacka m m.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept