Sienakakor med hasselnötter

Perfekt liten kaka att äta till kaffet eller som här, smula över glass och bär.

Skriv ut15 portioner30 minutr

    200 g hasselnötter

    3 dl florsocker + mer till garnering

    2 äggvitor

    1 ekologisk citron

     

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa hasselnötterna lite grovt i matberedare.
    3. Blanda de mixade nöttena med florsocker.
    4. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum och vänd i.
    5. Tvätta citronen och finriv skalet.
    6. Vänd i det i smeten.
    7. Klicka ut bollar, lite mindre än golfbollar på bakpappersklädd plåt/plåtar.
    8. Grädda cirka 20 minuter tills de får lite färg.
    9. Låt svalna helt och pudra sedan med florsocker.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept