Sharonfrukt med kardemummayoghurt och lime

Sharon är i högsäsong under vintern. Den har en mycket söt smak som blir mer balanserad om man pressar över lite lim. Passar bra som dessert med lite turkisk yoghurt eller som mellanmål med Keso, vanlig yoghurt eller lättyoghurt. Eller varför inte som frukost?

Skriv ut410 minuter

    3-4 sharonfrukter

    2 dl turkisk yoghurt

    1 tsk kardemummafrön, lätt krossade i mortel

    1 msk flytande honung

    2 msk hackad pistagemandel eller andra nötter eller frön

    1 lime, klyftad

    1. Skär sharonfrukten i mycket tunna skivor, gärna med mandolin.
    2. Rör samman yoghurt, kardemumma och honung.
    3. Servera sharonskivorna med en limklyfta att klämma över samt kardemummayoghurten bredvid toppad med pistagemandel eller andra nötter eller frön.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept