Hem » Sunda recept » Senapsgriljerad kalkonstek med rostad brysselkål med apelsinvinägrett
Välj tagg allt-i-ett-rätt Ansjovis Apelsin Aprikos asiatisk mat Aubergine Avokado bakat Banan barn barnvänligt Basilika Betor Blodapelsin Blomkål Blåbär Bovete Broccoli brunch Brysselkål Bröd brödmat buffé bulgur Burgare Butternut squash Bär Bönor Cashewnötter Chiafrön Chili Choklad Citron Citrus Cream cheese Dadlar dessert Dill Dinkel Dressing dryck Edamamebönor enkelt Falafel familj familjemat familjevänligt festmat Fet fisk Fetaost fika Fikon Filmjölk Fisk fisk/skaldjur Fläskfilé Framdelskött Fransk senap fredagsmys frukost Frukt Frön Fullkorn Fullkornsbröd Fullkornsris Fyrkornskross fågel Fänkål Färs förrätt Glass Glögg Granatäpple grillat Gruyèreost Gryn Gryta Gräslök Gröna bönor Grönkål Gröt Gul lök Gulbetor Gurka Gurkmeja Hallon Halloumi Hasselnötter Havre Havredryck Havregryn Havregrädde Havremjöl Honung Hummus Ingefära Jordgubbar Jordnötssmör Jordnötter Jordärtsskocka julbak julmat Julskinka Kalkon Kanel kantareller Kapris Kardemumma Kaviar Keso Kikärtor Kiwi Knäckebröd Kolja Koriander Korv Kronärtsskocka Kyckling Kycklingfärs Kål Kålrot Körsbär kött Köttfärs Labneh-ost Lamm Lavashbröd Lax lime Lingon Lingonsylt Linser Löjrom Lök Lönnsirap macka mackor Majonnäs Majs Makrill Mandel Mandelmassa Mandelmjöl Mango Mangold Matjessill medelhavsmat mellanmål mellis Melon midsommarmat Misopasta Morot Mozzarella Musslor Mynta Märgpipa Nachos nektariner Nudlar Nypon Nässlor Nötfärs Nötkött Nötter Oliver Oliver Olivolja Ost Paj Palsternacka Pannkaka Paprika Parmaskinka Parmesan Pasta Pekannötter Pepparrot Persika Persikor Persilja Pesto Picklad gurka Picklad rödlök picknick Pinjekärnor Pistagemandel Pizza Pizzadeg Plockmat Plommon plåtmat Portabello Potatis Pumpa Pumpafrö Purjolök påskmat Päron Rabarber Rapsolja Ricotta Ris Rom Rosmarin Rotfrukter Rotselleri Rucola Russin Råg Rågbröd Rågmjöl råris Rårivet Rädisor Räkor Rödbetor Röding Rödkål Rödlök rökt böckling röror röror och såser Saffran Sallad Salladslök Sallat Salsa Salvia Sambal oelek Sardeller Sardiner Savojkål Semlor senap Sesamfrö Sharonfrukt Sill Skaldjur Skrädmjöl Smårätt smörgås snabblagat snacks Sockerärtor Sojabönor Solrosfrö Solrosolja Soltorkad tomat Soppa Sorbet Sparris Spenat sportlovsmat Strömming Surdegsbröd, levain Svamp Svarta vinbär Svartkål såser Sötmandel Sötpotatis Tacos Te tillbehör tilltugg Tomat Tomatsås Tonfisk Torkad frukt Torsk Tortillabröd Tranbär Trattkantareller Tunnbröd Valnötter Vanilj vegetariskt vego Vetemjöl Vilt Vindruvor Vitkål Vitlök Våfflor Växtbaserat gräddalternativ Yoghurt Zucchini Ädelost Ägg Älgkött Äppelmos Äpple Ärtor Örter
Välj typ Adventsfika Afternoon tea Allt-i-ett-rätt Asiatisk mat Bakat Brunch Bröd Buffé Dessert Dryck Festmat Fika Fikabröd Fiskrätt Fredagsmys Frukost Fågel För hela familjen Förrätt Glöggtillbehör Godis Grillat Gryta Gröt Hamburgare Helgfrukost Helgmat Husmanskost Höstmat Italiensk mat Italiensk-inspirerad mat Julbak Julgodis Julmat Kaffebröd Kvällsfika Kvällsmat Kötträtt Lunch Lättare rätt Lättlagat Medelhavs-inspirerad mat Medelhavsinspirerad mat Mellanmål Middag Midsommarmat Mingelmat Nyårsmat Pannkaksrätt Pastarätt Picknick Pizza Plockmat Påskgodis Påskmat Rester Råkost Röra Sallad Salsa, sås, dressing Skaldjur Smoothie Smårätt Smörgås Snabbmat Snacks Sommarmat Soppa Sportlovsmat Sötsaker Tillbehör Tillbehör till grillat Tillbehör till sallad Tillbehör till soppa Tilltugg Ugnsrätt Utflyktsmat Vardagsmat Vegetariskt Viltkött Vintermat Vårmat Äggrätt
Senapsgriljerad kalkonstek med rostad brysselkål med apelsinvinägrett
Prova kalkonstek i jul. Saftigt och gott kött. Varm rödkålssallad passar också bra till.
Skriv ut 6 1 timme och 30 minuter
Kalkonstek 1 kalkonstek (800 g)
1 msk oliv- eller rapsolja
2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Griljering
1 äggula
3 msk grovkorning osötad senap
2 msk ströbröd
Till servering
Varm rödkålssallad, se receptarkivet
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kalkonsteken hastigt runtom så att den får lite färg. Salta och peppra.
Lägg steken i en ugnssäker form och låt den gå klart i mitten av ugnen. När innertemperaturen är 75 grader är det klart. Det tar cirka 1 timme. Ta ut och låt köttet vila.
Höj värmen till 250 grader.
Vispa upp äggulan till griljeringen och blanda med senapen och ströbrödet.
Bred det över köttet och griljera i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
Låt steken svalna lite innan du skär upp den i tunna skivor och serverar med brysselkålen och gärna varm rödkålssallad.
Rostad brysselkål 500 g brysselkål, ansade och delade
2 msk olivolja
2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Apelsinvinägrett
1 apelsin, pressad saft
1 dl olivolja
1 tsk flytande honung
1 msk grovkorning osötad senap
2 tsk vallmofrö
1 krm salt
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kålen i en stor långpanna och ringla över oljan. Salta och peppra.
Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Relaterade recept
Se mer recept