Hem » Sunda recept » Sallad med stekt tofu, avokado, blåbär och honungsvinägrett
Sallad med stekt tofu, avokado, blåbär och honungsvinägrett
Härlig sallad med mycket smak och vackra färger.
Skriv ut4 portioner25 minuter
1 påse blandade späda sallatsblad (65 g)
1 avokado, skalad, urkärnad och skivad
1 färsk rödlök, skivad
100 g blåbär
250 g tofu
raps- eller olivolja till stekning
1 tsk japansk soja
2 msk blandade frön, t ex pumpa- och solrosfrö
nymald svartpeppar efter smak
Honungsvinägrett
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
2/3 dl olivolja
- Tärna tofun och stek den hastigt i lite olja i en stekpanna.
- Droppa över sojan och strö över fröna.
- Lägg sallatsblad, avokado, rödlök och blåbär på ett fat och toppa med tofun.
- Vispa ihop vinägretten och skeda över.
- Dra ett par varv med pepparkvarnen.
Relaterade recept
Se mer recept