Sallad med stekt tofu, avokado, blåbär och honungsvinägrett

Härlig sallad med mycket smak och vackra färger.

Skriv ut4 portioner25 minuter

    1 påse blandade späda sallatsblad (65 g)

    1 avokado, skalad, urkärnad och skivad

    1 färsk rödlök, skivad

    100 g blåbär

    250 g tofu

    raps- eller olivolja till stekning

    1 tsk japansk soja

    2 msk blandade frön, t ex pumpa- och solrosfrö

    nymald svartpeppar efter smak

    Honungsvinägrett

    1 msk flytande honung

    2 msk balsamvinäger

    2/3 dl olivolja

    1. Tärna tofun och stek den hastigt i lite olja i en stekpanna.
    2. Droppa över sojan och strö över fröna.
    3. Lägg sallatsblad, avokado, rödlök och blåbär på ett fat och toppa med tofun.
    4. Vispa ihop vinägretten och skeda över.
    5. Dra ett par varv med pepparkvarnen.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept