God och näringsrik sallad som passar bra som tillbehör eller på en buffé. Prova att ha en liten bit fetaost i frysen. Gott att riva över en maträtt och du behöver bara lite.
Skriv ut4 portioner45 minuter
125 g färsk grönkål, finstrimlad
150 g gröna bönor, färska eller frysta (tillaga dem då enligt förpackningen)
400 g butternut squash-pumpa, tärnad med skal 2 x 2 cm
½ tsk mald koriander
½ citron, rivet skal
2/3 dl sötmandel
1 tsk honung
raps- eller olivolja till stekning
2 krm flingsalt med jod och nymald svartpeppar efter smak
20 g fetaost, fryst
Dressing
3 msk olivolja
½ citron, saften
Vispa ihop dressingen i en stor skål och lägg i kålen.
Massera den mjuk med rena händer.
Förväll bönorna i kokande vatten 3 minuter och spola sen av i kallt vatten genom en sil.
Stek pumpan mjuk på medelvärme i lite olja i en stekpanna tills den får lite färg,
cirka 10-15 minuter. Krydda med mald koriander, hälften av saltet, peppar och citronskal.
Tillsätt bönor och pumpa till salladen.
Hetta upp ytterligare lite olja och stek mandlarna hastigt så de får lite färg.
Strö på det resterande saltet och honungen och skaka pannan. Ta upp på ett fat och ställ åt sidan.
Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med mandlarna.
Riv fetaosten över.
*butternut squash-pumpa är den päronformade beiga pumpan med orange kött som brukar finnas året runt i butik. Mycket god i mat och lagom söt.