Sallad med grillad kyckling, jordgubbar och fetaost
Lätt sallad med mycket smak och färg av sommar.
1 grillad kyckling, rensad och delad i bitar
1 påse blandade sallatsblad (60 g)
100 g salladsärtor
3 salladslökar, strimlade
1 liter jordgubbar, delade
75 g mager fetaost, 10 %
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Dekoration
½ rödlök, skalad och finhackad
färska myntablad
- Bottna ett stort fat eller fyra tallrikar med blandade sallatsblad och kycklingkött.
- Förväll salladsärtorna någon minut i lättsaltat vatten och spola sedan i kallt vatten.
- Lägg salladsärtorna och salladslöken på kycklingen tillsammans med hälften av jordgubbarna.
- Mixa resten av jordgubbarna med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Smula osten över salladen och ringla över dressingen. Dekorera med rödlök och myntablad.
Relaterade recept
Se mer recept