Sallad med grillad kyckling, jordgubbar och fetaost

Lätt sallad med mycket smak och färg av sommar.

Skriv ut420 minuter

    1 grillad kyckling, rensad och delad i bitar

    1 påse blandade sallatsblad (60 g)

    100 g salladsärtor

    3 salladslökar, strimlade

    1 liter jordgubbar, delade

    75 g mager fetaost, 10 %

    2 msk olivolja

    2 msk balsamvinäger

    1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Dekoration

    ½ rödlök, skalad och finhackad

    färska myntablad

    1. Bottna ett stort fat eller fyra tallrikar med blandade sallatsblad och kycklingkött.
    2. Förväll salladsärtorna någon minut i lättsaltat vatten och spola sedan i kallt vatten.
    3. Lägg salladsärtorna och salladslöken på kycklingen tillsammans med hälften av jordgubbarna.
    4. Mixa resten av jordgubbarna med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
    5. Smula osten över salladen och ringla över dressingen. Dekorera med rödlök och myntablad.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept