Saffransmuffins med äpple, russin och mandel

Lättbakat alternativ till lussekatter om du inte hinner med att baka det.

Skriv ut1230 minuter

    3 ägg

    1 ½ dl strösocker

    ½ g saffran (1 kuvert)

    ½ dl raps- eller solrosolja

    2 dl vetemjöl

    2 dl fullkornsvetemjöl

    2 tsk bakpulver

    1 krm salt

    1 dl russin

    1 dl sötmandel, grovhackad

    2 äpplen, klyftade

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Fördela pappersformarna i en muffinspanna, alt direkt på en plåt.
    3. Vispa ägg, socker och saffran med elvisp i en skål tills det blir lite pösigt.
    4. Rör i oljan.
    5. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål och rör försiktigt ner det i smeten tills det är blandat. Överarbeta inte.
    6. Rör i russin och det mesta av mandeln.
    7. Fördela smeten i formarna och stick i äppelklyftorna. Garnera med resten av mandeln.
    8. Sätt in muffinsen i mitten av ugnen och grädda cirka 12-15 minuter tills de får vacker färg.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept