Saffransmuffins med äpple, russin och mandel
Lättbakat alternativ till lussekatter om du inte hinner med att baka det.
3 ägg
1 ½ dl strösocker
½ g saffran (1 kuvert)
½ dl raps- eller solrosolja
2 dl vetemjöl
2 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl russin
1 dl sötmandel, grovhackad
2 äpplen, klyftade
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fördela pappersformarna i en muffinspanna, alt direkt på en plåt.
- Vispa ägg, socker och saffran med elvisp i en skål tills det blir lite pösigt.
- Rör i oljan.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål och rör försiktigt ner det i smeten tills det är blandat. Överarbeta inte.
- Rör i russin och det mesta av mandeln.
- Fördela smeten i formarna och stick i äppelklyftorna. Garnera med resten av mandeln.
- Sätt in muffinsen i mitten av ugnen och grädda cirka 12-15 minuter tills de får vacker färg.
Relaterade recept
Se mer recept