Rotfruktssoppa med pumpa

Gör en kylskåpsrensning! Av några rotfrukter och en bit pumpa får du den här goda soppan. Basen är morötter men du kan lika gärna använda exempelvis palsternacka istället för rotselleri och sötpotatis istället för pumpa.

Skriv ut4-6 portioner40 minuter

    500 g morötter, skalade och grovt skivade

    100 g rotselleri, skalad och grovt tärnad

    500 g pumpa, t ex butternut squash, skalad och grovt tärnad

    2 vitlöksklyftor, skalade och krossade

    2 msk riven ingefära

    2 msk raps- eller olivolja till stekning

    8 dl grönsaksbuljong

    saft av 1 apelsin

    2 tsk honung

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    1 granatäpple, kärnorna

    1 kruka färsk koriander

    1. Häll oljan i en stor gryta och fräs morötter och rotselleri i 3-4 minuter.
    2. Lägg i pumpan, vitlöken och ingefäran och låt det fräsa med ytterligare några minuter.
    3. Häll i grönsaksbuljong och låt det sjuda cirka 15 minuter tills allt är mjukt.
    4. Mixa slätt med stavmixer, i matberedare eller i blender.
    5. Tillsätt pressad apelsin och honung och smaka av med salt och peppar.
    6. Servera soppan med granatäpplekärnor och koriander för den som vill.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept